Broccolitaartjes*

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng water aan de kook met een snufje zout en blancheer hierin de broccoli beetgaar. Doe de olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook, kerrie, garam masala en gember. Voeg de geblancheerde broccoli toe en roerbak deze 2 minuten. Roer de koriander door het mengsel. Vet kleine taart- of muffinvormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en vul de vormpjes met het broccolimengsel. Meng de room met de yoghurt en giet dit over de broccoli. Bak de taartjes ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer de taartjes warm.

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

ca 230 gr bladerdeeg
100 gr broccoli, in kleine roosjes
1 el olie
1 (rode) ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl kerriepoeder
1 tl garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
2 el verse koriander
boter om in te vetten
100 ml room of soja cuisine
2 el yoghurt