Venkelsalade met roquefort*

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven. Leg de venkel met de rozemarijn en walnoten in een ovenschaal en meng het door elkaar. Strooi er naar smaak wat zout en peper over. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie over. Schuif de schaal 15 centimeter onder grill en rooster het mengsel in 8-10 minuten beetgaar. Schep het af en toe om. Laat de venkel afkoelen tot het lauwwarm is. Klop 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de dressing door de sla en verdeel het over 2 borden. Verdeel de venkel en walnoten hierover. Snijd de roquefort in stukjes en strooi het over de salade. Laat de kaas een beetje zacht worden en dien op.

Ingrediënten

2 personen:

1 venkelknol, gehalveerd en in dunne plakjes
1 takje rozemarijn, naaldjes geritst
50 gr walnoten
2 el citroensap
4 el extra vierge olijfolie
100 gr roquefort
een paar blaadjes sla
zout en peper