Stamppot schorseneren*

Bereidingswijze

Zet een grote bak met water, het citroensap en de melk klaar. Schil de schorseneren met een dunschiller, snijd ze in stukken van 4 cm en dompel ze meteen in het water om verkleuren tegen te gaan. Kook de aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Bak de sjalotjes in de verhitte boter in ca. 5 minuten zachtjes glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak ca. 1 minuut zachtjes mee. Laat de schorseneren uitlekken en voeg ze toe aan het sjalotmengsel. Roerbak de schorseneren ca. 5 minuten zachtjes. Giet de wijn en room op de schorseneren en stoof ze zachtjes afgedekt nog 10-15 minuten (ze moeten net beetgaar zijn). Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Zeef de schorseneren, vang het vocht op en meng het door de aardappelstamp. Roer de stamppot goed door en breng op smaak met zout en peper. Schep de schorseneerstukjes, geitenkaas en peterselie luchtig door de stamppot, zodat de stukjes schorseneer heel blijven en serveer direct.

Ingrediënten

  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el melk
  • 750 gr schorseneren
  • 1 1/4 kg kruimige aardappels
  • 3 sjalotjes, in stukjes
  • 30 gr boter
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 dl droge, witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • 250 gr verse geitenkaas, grof verkruimeld
  • 4 el peterselie, fijngesneden
  • sap van 1/2 citroen 3 el melk 750 gr schorseneren 1 1/4 kg kruimige aardappels 3 sjalotjes, in stukjes 30 gr boter 1 teen knoflook, geperst 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt 1 dl droge, witte wijn 2 dl slagroom 250 gr verse geitenkaas, grof verkruimeld 4 el peterselie, fijngesneden