Bladerdeegpakketjes met koolraap-preivulling*

Bereidingswijze

Stoom of kook de prei en koolraap gaar en laat ze dan afkoelen. Meng de groenten, kaas en olie en voeg de specerijen toe. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de vulling in het midden van de vierkanten. Bestrijk de randen met water. Vouw van elk vierkant een driehoek en bestrijk ze met eidooier. Leg de deegpakketjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de deegpakketjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Lekker met een wortelsalade.

Ingrediënten

  • 200 gr koolraap, geschild en geraspt
  • 150 gr prei, in ringetjes
  • 50 gr pittige kaas, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • een flinke snuf nootmuskaat
  • 1 eidooier
  • bladerdeeg
  • zout en peper
  • 200 gr koolraap, geschild en geraspt 150 gr prei, in ringetjes 50 gr pittige kaas, geraspt 1 el olijfolie 1 tl paprikapoeder een flinke snuf nootmuskaat 1 eidooier bladerdeeg zout en peper