Asperges in kruidensaus*

Bereidingswijze

Maak de asperges schoon, schil ze en snijd de houtachtige uiteinden ruim af. Vul een pan met water, voeg een snufje zout en een snufje suiker toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges met het deksel op de pan in 15-20 minuten gaar worden. Kook de eieren hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en laat ze helemaal afkoelen. Was de peterselie en bieslook en snijd fijn. Knip de tuinkers los. Pureer de kruiden met de zure room en de slasaus. Breng de saus op smaak met de witte wijnazijn, een snufje suiker, zout en peper. Snijd de eieren in stukjes en schep deze voorzichtig door de saus. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Dien de asperges op met de kruidensaus en de plakjes ham.

Ingrediënten

2 kg witte asperges
suiker
2 eieren
bosje peterselie
bieslook
tuinkers
300 ml zure room
4 el slasaus
1 el witte wijnazijn
200 gr dunne plakjes boerenham
zout en peper