Kruidige couscoussalade met komkommer en peterselie*

Bereidingswijze

Doe de couscous in een wijde schaal en voeg de bouillon toe. Laat de couscous ca. 10 minuten wellen. Schil intussen de komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Kruis de tomaat in en dompel hem enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud stromend water, ontvel, verwijder pitjes en snijd vruchtvlees in blokjes. Pers de citroen uit. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Hak peterselie en munt fijn. Verkruimel de feta fijn. Schep het citroensap, olie, komkommer, tomaat, uiringetjes, peterselie, munt en feta door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat circa 1 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Ingrediënten

150 gram couscous
250 ml groentebouillon
1 komkommer
1 grote tomaat
citroen
2 bosuitjes
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse munt
100 gram fetakaas
2 el (olijf)olie
zout en zwarte peper