Wortel met gember en komijn

Bereidingswijze

Was de wortel, schrap en halveer en kook in een laagje water met wat zout beetgaar. Giet de wortelen af. Verwarm de boter in een pannetje en maak een warm sausje door het citroensap, de honing, komijn en gember door de gesmolten boter te mengen. Overgiet de wortelen met de warme saus. Garneer met peterselie.

Ingrediënten

  • 400 gr wortel
  • snufje zout
  • 40 gr boter
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 1/2 el komijnzaadjes
  • 15 gr verse gemberwortel, fijngesneden (of 1 theelepel gemberpoeder)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 400 gr wortel snufje zout 40 gr boter 1 el citroensap 1 tl honing 1/2 el komijnzaadjes 15 gr verse gemberwortel, fijngesneden (of 1 theelepel gemberpoeder) 2 el fijngehakte peterselie