Wortelpeterseliesoep*

Bereidingswijze

Fruit de knoflook en de ui in de olie. Voeg de wortelpeterselie toe en roerbak even mee. Voeg de bouillon toe en het laurierblad. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat ongeveer een kwartiertje pruttelen. Haal het laurierblad eruit en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep af met tijm, peper en zout. Serveer met room en verse peterselie.

Ingrediënten

  • 350 gr woterpeterselie, geschild en in blokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • scheutje olie
  • 1/2 l bouillon
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • 1 tl tijm
  • verse peterselie
  • slagroom of crème fraîche
  • 350 gr woterpeterselie, geschild en in blokjes 2 uien, in ringen 1 teentje knoflook, geperst scheutje olie 1/2 l bouillon 1 laurierblad peper en zout 1 tl tijm verse peterselie slagroom of crème fraîche