Champignons gevuld met fêta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui al omscheppend in 2-3 minuten glazig. Bak de knoflook heel kort mee en doe alles in een kom met het broodkruim, de fêta, rode peper, tijm en pijnboompitten. Voeg royaal zout en peper toe en meng alles goed. Leg de champignons op een bakplaat met de open kant naar boven en vul ze met het broodkruimmengsel. Besprenkel met wat extra olijfolie en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de vulling goudbruin is, de champignons hebben minder tijd nodig. Wanneer de champignons een beetje beginnen te rimpelen zijn ze doorgaans gaar.

Ingrediënten

Hapje of voorafje:

4 portobello's of 8 champignons
1 el olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 gr broodkruim
50 gr (in olie gemarineerde) fêta, verkruimeld
1/2 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 el tijmblaadjes
2 el pijnboompitten, geroosterd
zout en peper