Spruitjes met sinaasappelboter en cashewnoten

Bereidingswijze

Maak de sinaasappelboter. Meng in een kom de boter met de sinaasappelrasp, peterselie en wat zout en peper. Prak alles met een vork heel goed door elkaar. Rol de boter in vetvrij papier of keukenfolie, of laat het gewoon in de kom. Leg de boter in de koelkast om het weer hard te laten worden. Breng in een grote pan water aan de kook. Blancheer de spruitjes hierin 3 minuten. Spoel ze lang af met koud water (zodat ze niet verder garen) en zet apart. Smelt vlak voor het serveren 15 gram sinaasappelboter in een koekenpan en voeg de spruitjes en cashewnoten toe. Bak al roerend 2-3 minuten. Serveer met de extra sinaasappelboter erover.

Ingrediënten

500 gr spruitjes, schoongemaakt
40 gr boter, zacht
geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
klein handje verse (platte) peterselie, fijngehakt
200 gr cashewnoten, grof gehakt
zout en peper