Pilav met bloemkool

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de uienringen ongeveer 5 minuten op matig vuur, tot ze zacht en goudgeel zijn. Voeg alle specerijen toe en roerbak ze 1 minuut mee. Voeg de rijst toe. Roer de rijst om met de specerijen en de ui. Giet de bouillon erbij en roer de bloemkoolroosjes erdoor. Leg een deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur heel laag en kook alles ongeveer 15 minuten door, tot de rijst en de bloemkool gaar zijn en alle bouillon is opgenomen. Verwijder het kaneelstokje en roer de koriander erdoor. Dien de pilav heet op.

Ingrediënten

200 gr basmatirijst
2 el olijfolie
1 grote ui, in dunne ringen
1/4 tl kardemonzaad
1/2 tl kurkuma
1 kaneelstokje
1 tl komijn
1/4 tl cayennepeper
500 ml groentebouillon
1 bloemkool, in roosjes (grote roosjes gehalveerd)
1 bosje korianderblaadjes, gehakt