Gegrilde bloemkoolroosjes*

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een grote wok of diepe koekenpan. Bak er de bloemkoolroosjes in tot ze goudbruin worden en heerlijk beginnen te geuren. Temper het vuur, dek af met een deksel en laat het nog 1 tot 2 minuten bakken. Voeg de komijnzaadjes, knoflook, peper en amandelen toe. Laat het op matig vuur nog 5 minuten bakken tot de amandelen goudbruin zijn. Bestrooi royaal met zout en peper en besprenkel met een beetje olijfolie en de fijngeknipte peterselie.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 1/2 tl komijnzaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 Spaans pepertje, van zaadjes ontdaan en fijngesnipperd
  • 100 gr amandelsnippers
  • 2 el (platte) peterselie, fijngeknipt
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie 1 grote bloemkool, in roosjes 1 1/2 tl komijnzaadjes 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 Spaans pepertje, van zaadjes ontdaan en fijngesnipperd 100 gr amandelsnippers 2 el (platte) peterselie, fijngeknipt zout en peper