Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de helften in 6-8 plakjes. Doe de olie in een kom met azijn, suiker, zout en peper. Meng de peer erdoor. Leg die in een enkele laag in een ovenvaste schaal bekleed met bakpapier. Rooster de peren 20 minuten, strooi dan de walnoten erover en rooster alles nog 10 minuten, tot de peren licht gekarameliseerd zijn en de noten licht geroosterd. Laat alles afkoelen. Meng in een grote kom de peren en walnoten voorzichtig met de winterpostelein, avocado en dressing. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met Parmezaanse kaas. Tover deze salade makkelijk om in een maaltijdsalade door gerookte kip, geitenkaas of blauw geaderde kaas toe te voegen. Pureer de frambozen met een foodprocessor, staafmixer of vork. Klop de frambozenpuree met alle andere ingrediënten tot een dressing. De dressing is in de koelkast 2-3 weken houdbaar en altijd lekker bij een frisse, groene salade.