Zoete bataten in de tajine

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem (of in een tajineschaal) en bak de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de specerijen en knoflook toe en bak ze 30 sec. Voeg de pompoen, aardappelen en kikkererwten toe. Roerbak ze 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, wijn, bouillon en abrikozen of rozijnen toe breng het geheel op smaak, breng het aan de kook en laat het sudderen tot de groenten zacht zijn. Serveer er gestoomde couscous bij.

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 sjalot, in ringen
1 kaneelstokje (2 cm)
1/2 tl komijn
1/2 tl koriander
2 teentjes knoflook, geperst
200 gr pompoen, geschild, zonder zaadjes, in blokjes
200 gr zoete aardappelen, geschild, in blokjes
200 gr kikkererwten, gekookt of uit blik
1 el tomatenpuree
1 dl rode wijn
2,3 dl groentebouillon
handvol gedroogde abrikozen of rozijnen
zeezout en cayennepeper naar smaak