Gedroogde (cherry)tomaten*

Bereidingswijze

Halveer de cherrytomaatjes, niet in de lengte maar in de breedte. Giet een beetje olijfolie op de bakplaat. Leg de tomaatjes erop met de zaadlijsten naar boven toe. Strooi er peper, zout en kruiden naar smaak over, bijv. rozemarijn en tijm fijngehakt of gedroogde oregano. Zet de oven op 110°C en schuif de bakplaat erin. Laat de tomaatjes 30 tot 60 minuten in de oven staan, dit kan ook langer duren. Kijk zelf wat u het lekkerst vindt. Ik houd zelf meer van een beetje vocht in de tomaat, als het te droog wordt, wordt het taai. De tomaatjes kunt u in feite voor alles gebruiken, op een broodje kaas, in een salade of door de pasta. Of gewoon lekker als snack. U kunt de tomaatjes ook bewaren onder olie, het blijft zeker 1 maand goed. Tip: de olijfolie die overblijft niet weggooien, maar bewaren voor de weckpot of voor een salade. Het drogen van grote tomaten kost meer tijd, zeker een half uur langer.

Ingrediënten

Tomaten of cherrytomaten naar eigen keus