Schorsenerensoep met knolselderij*

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin zachtjes de sjalot en knolselderij 3 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de knolselderij en schorseneren in ongeveer 25 minuten gaar. Voeg de slagroom en boter toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en evt. een beetje nootmuskaat. Schep de soep in de borden, leg de fijngesneden appel in het midden en bestrooi royaal met geraspte walnoot. Besprenkel met een paar druppeltjes notenolie.

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
1 sjalot, fijngesneden
1 knolselderij, in stukjes
6 of 7 schorseneren, geschild en in stukjes
350 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
100 ml slagroom
50 gr boter
nootmuskaat
1 appel, in luciferreepjes
4 halve walnoten, fijngeraspt
notenolie of pompoenpitolie