Palmkool met pijnboompitten en pecorino*

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Was de palmkool en sla de bladeren droog. Snijd de nerf eruit en snijd de palmkool in dunne repen (2 cm). Snijd de knoflook grof en meng met de bieslook. Verwarm in een wok een flinke scheut olijfolie, vuur hoog. Voeg onder steeds goed roeren snel al de gesneden palmkool toe met wat peper. Na 5 minuten goed bakken wordt de palmkool zacht. Voeg de gesneden knoflook en bieslook toe. Nog 3 minuten doorbakken en voeg daarna de geroosterde pijnboompitten toe. Voeg aan het eind de groentebouillion toe, roer door en strooi de geraspte pecorinokaas er over. Leg heel even het deksel op de pan en draai het vuur laag. Haal na 1 minuut smoren de pan van het vuur, voeg zout naar smaak toe en serveer de palmkool met bijvoorbeeld verse pasta.  

Ingrediënten

10 flinke palmkoolbladeren
handvol pijnboompitten
flinke scheut olijfolie
2 teentjes knoflook
bieslook, in stukjes gehakt
200 gr pecorinokaas
zeezout en zwarte peper uit de molen
1 dl groente- of kruidenbouillon