Peren-amandeltaartjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 4 rondjes uit de bladerdeegplak, rondjes van ongeveer 10 cm doorsnede. Leg die rondjes met wat ruimte ertussen op een bakplaat. Meng de gemalen amandelen met de suiker, het vanille-extract, de amandelessence en het eiwit. Verdeel het mengsel over de deegrondjes, circa 2 eetlepels per rondje. Laat rondom een rand van 1 cm vrij. Snijd de peren in de lengte in dunne plakjes, maar laat ze aan de steelkant aan elkaar zitten zodat je ze kunt uitwaaieren. Leg een peerwaaier op elk rondje deeg. Bak de taartjes tot ze beginnen te rijzen, circa 10 minuten, schakel de oven dan terug naar 180°C en bak de taartjes goudbruin. Neem ze uit de oven en bestrijk ze met de jam.

Ingrediënten

4-6 plakjes bladerdeeg, op elkaar, tot één dunne plak uitgerold
50 gr gemalen amandelen
4 el suiker
1 tl vanille-extract
½ tl amandelessence
1 eiwit
2 stevige rijpe peren, zonder klokhuis, in vieren
abrikozenjam aangelengd met een beetje warm water voor de glans