Groentenroerbak met chilipeper

Bereidingswijze

Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en zet ze apart. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de tofu toe en roerbak 2 minuten of tot de tofu goudbruin is. Neem uit de wok met een schuimspaan. Voeg de rest van de olie toe en roerbak de ui en wortel 1-2 minuten tot de ui zacht is. Voeg de roosjes romanesco of broccoli en de paprikareepjes toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg eventueel de peultjes toe. Bak tot de groenten zacht maar nog knapperig zijn. Meng de sauzen met 125 ml water en voeg ze toe aan de wok. Doe de tofu terug in de wok, voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut tot alles is door gewarmd. Garneer met rode peper en basilicum en serveer.

Ingrediënten

300 gr verse noedels naar keuze
2 1/2 el zonnebloemolie
300 gr stevige tofu, in blokjes van 2 cm
1 ui, in dunne ringen
2 wortels, in dunne schuine plakjes
1 kleine romanesco of broccoli
1 rode paprika, in reepjes
150 gram peultjes (indien seizoen)
2 1/2 el sojasaus
2 1/2 el zoete chilisaus
1-2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
basilicumblaadjes ter garnering