Perencrostini

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 200°C. Doe de pijnboompitten met 4 eetlepels olijfolie, de knoflook, een snuf zout en wat zwarte peper in de kom van een foodprocessor en draai alles tot een grove, smeuïge pasta. Besmeer de boterhammen met het mengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven tot het brood licht gekleurd is. Haal ze eruit en laat iets afkoelen. Snijd de peren in plakken (klokhuis eruit). Leg de plakken met 1 eetlepel olijfolie, de suiker, het citroensap en een snuf zout in een schaal. Schep losjes om. Grill de plakken in een grillpan op hoog vuur tot ze een mooi patroon hebben. Keer de plakken voorzichtig met een tang. Snijd de kaas in dunne plakken en verdeel samen met de peer over de boterhammen. Zet in de oven tot de peer heet is en de kaas gaat smelten. Besprenkel met olie en bestrooi met versgemalen peper.

Ingrediënten

30 gr pijnboompitten
5 el olijfolie en wat extra om te besprenkelen
1 teen knoflook
4 sneden zuurdesembrood, 1 ½ cm dik gesneden
3 halfrijpe peren
2 tl fijne kristalsuiker
2 tl citroensap
120 gram verse geitenkaas
zout en zwarte peper