Blanke aardpeersoep

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels boter in een soeppan en fruit de sjalot 5 minuutjes op middelmatig hoog vuur. Voeg de bleekselderij en aardpeer toe en bak dit samen nog enkele minuten. Roer de bouillon erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Breng de soep aan de kook. Kook de soep op laag vuur in ca. 30 minuten gaar. Voeg de room toe, kook de soep nog 10 minuten door. Pureer met de staafmixer. Voeg eventueel nog een beetje water toe als de soep te dik is. Proef, voeg eventueel zout en peper toe. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de shii take in ca. 5 minuten gaar. Voeg zout en peper toe. Breng de soep opnieuw aan de kook, schep de soep in vier warme kommen, verdeel de shii take paddestoelen en peterselie erover en druppel in iedere kom een beetje olijfolie. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 3 el boter
  • 5 sjalotten, in dunne plakjes gesneden 3 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 400 g aardpeer, geschild en stukjes gesneden
  • 1.5 liter (gevogelte) bouillon
  • 250 ml room
  • 250 g shii take, in reepjes gesneden
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 3 el verse peterselie, fijngehakt
  • 3 el boter 5 sjalotten, in dunne plakjes gesneden 3 stengels bleekselderij, fijn gesneden 400 g aardpeer, geschild en stukjes gesneden 1.5 liter (gevogelte) bouillon 250 ml room 250 g shii take, in reepjes gesneden 1 el extra vierge olijfolie 3 el verse peterselie, fijngehakt