Aardappelpuree met pastinaak*

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze gaar in een ruime pan. Pel ondertussen de uien en snipper ze fijn. Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Doe de olijfolie in een pan en bak hierin de uien glazig. Voeg de pastinaak toe samen met de tijm en het water. Laat de pastinaak in een kwartiertje gaarstoven. Giet de aardappelen af, voeg de melk en een klont boter toe. Stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Prak de gare pastinaken fijn en roer de pastinaken door de puree tot een glad geheel.

Ingrediënten

  • 8 grote aardappelen
  • 2 uien
  • 2 pastinaken
  • scheut olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 dl water
  • 1 dl (warme) volle melk
  • 50 gram boter
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 tl versgemalen nootmuskaat
  • 8 grote aardappelen 2 uien 2 pastinaken scheut olijfolie 1 tl gedroogde tijm 1 dl water 1 dl (warme) volle melk 50 gram boter zout en versgemalen zwarte peper 1 tl versgemalen nootmuskaat