Broccoli-peertaart*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Carry.

Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar en giet ze af. Hak de noten grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Bekleed een ingevette vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel de peer erover. Verdeel de broccoli en de noten over de peer.
Klop de eieren met de slagroom, het bouillonpoeder en wat peper los. Schenk het eiermengsel over de taart en dek het af met de kaas.
Bak de taart iets onder het midden in de voorverwarmde oven in ca. 30- 45 minuten gaar.

Ingrediënten

  • 5 of 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gr broccoli
  • zout, peper
  • 100 gr cashewnoten
  • 100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes)
  • 2 handperen
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eieren
  • 0,5 dl slagroom
  • 1 el bouillonpoeder
  • 5 of 6 plakjes bladerdeeg 500 gr broccoli zout, peper 100 gr cashewnoten 100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes) 2 handperen 2 eetlepels bloem 3 eetlepels paneermeel 3 eieren 0,5 dl slagroom 1 el bouillonpoeder