Geurige Thaise groene curry met misome of paksoi

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Bak de kipblokjes ongeveer 5 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Voeg de gember toe en bak nog 1 minuut. Voeg de currypasta toe en roerbak, op matig vuur, ongeveer 2 minuten, totdat alle blokjes goed bedekt zijn met de pasta. Voeg de kokosmelk en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen tot de kip helemaal gaar is. Voeg het limoensap en de sojasaus toe en proef. Voeg naar wens meer toe. Voeg alle groenten behalve de misome toe en breng opnieuw aan de kook. Laat het geheel nog 5 tot 10 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste minuutjes de misome toe en serveer direct met gekookte rijst.

Ingrediënten

2 el olie
500 gr kipblokjes of een vegetarische vervanger
een flink stuk gember van ongeveer 3 bij 3 cm, geschild en in kleine stukjes gesneden
3 el Thaise groene currypasta
400 ml kokosmelk
2 tl sojasaus
sap van 1 limoen
1 rode peper, in dunne ringetjes
1 misome, in reepjes of 1 paksoi in reepjes
1 courgette, in stukjes
100 gr peultjes of bonen
eventueel ½ broccoli of bloemkool in roosjes
handvol verse koriander, gehakt
gekookte rijst om erbij te serveren