Watermeloensalade met quinoa

Bereidingswijze

Fruit in een kookpan in olijfolie de gesnipperde ui en de geplette knoflook glazig in drie minuten. Voeg de quinoa toe en fruit even mee. Voeg de bouillon toe en kook het geheel ongeveer 10 minuten. De bouillon moet verdampt zijn en de quinoa beetgaar. Doe het deksel op de pan en haal de pan van het vuur en laat nog vijf minuutjes staan. Snijd de venkel in kleine stukjes of in schijfjes (leg eventueel in ijswater voor een extra knapperig effect). Brokkel de fêta fijn en breng op smaak met zout en peper. Snijd de geschilde en van pitten ontdane watermeloen in stukken. Meng alle ingrediënten door elkaar of schik ze mooi gestapeld op een bord. Garneer met de kerriemayonaise en strooi er tuinkers over.

Ingrediënten

  • halve watermeloen
  • 100 gram quinoa
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 4 dl groentebouillon
  • 200 gram fêta
  • 1 venkelknol
  • peper en zout
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl mayonaise gemengd met een mespunt kerriepoeder
  • beetje tuinkers
  • halve watermeloen 100 gr quinoa 1 gesnipperde ui 1 teentje knoflook 1 dl olijfolie 4 dl groentebouillon 200 gr fêta 1 venkelknol peper en zout sap van 1 citroen 1 dl mayonaise gemengd met een mespunt kerriepoeder beetje tuinkers