Knolselderijsoufflé*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Coby.

Kook de knolselderijblokjes gaar in weinig water met zout en citroensap, ca. 10 minuten. Laat uitlekken en pureer. Blancheer de paprikastukjes (kort in heet water leggen) en spoel af met koud water. Laat uitlekken.

Roer de roomkaas door de knolselderijpuree tot een egale massa. Splits de eieren. Voeg de paprikablokjes, eierdooiers en peterselie toe aan de puree en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een souffléschaal in. Verwarm de oven voor tot 200°C. Klop in een kom de eiwitten stijf. Spatel de knolselderijmassa er luchtig doorheen (niet te lang kloppen want het geheel moet luchtig blijven). Vul de souffléschaal met het mengsel en laat in ca. 20 minuten rijzen en goudbruin worden. Heerlijk met breekbrood of Turks brood.

Ingrediënten

1 knolselderij, schoongemaakt, dun geschild, in blokjes gesneden
1 eetlepel citroensap
kleine rode paprika, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel fijngehakte peterselie
100 gr verse roomkaas met kruiden (of lightversie)
zout en peper
3 eieren