Pastinaakquiche met champignons*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Carry. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Stoof in boter tot ze zacht zijn. Als het zover is, voeg dan gehalveerde champignons toe met een uitje. Snijd de salami en halveer de kerstomaatjes. Voeg dit toe aan de pastinaak en roer het goed door. Bekleed een springvorm met bladerdeeg. Schep het pastinaakmengsel in de springvorm. Klop in een kom de eieren met de room en roer er de cayennepeper, peper, eventueel zout en de tijm doorheen. Giet het mengsel over het pastinaakmengsel. Rasp er flink wat kaas over en bak ongeveer 40 minuten in de oven op 200°C.

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine pastinaken
250 gram champignons
1 ui, klein gesneden
100 gram salami
handje kerstomaten
6 plakjes bladerdeeg
4 eieren
125 ml slagroom
geraspte kaas, klein handje
cayennepeper
tijm
peper
zout
beetje boter