Pasta met pikante boerenkool en worst

Bereidingswijze

Kook de pasta met wat zout beetgaar in ruim kokend water. Verhit intussen de olie in een grote hapjespan of wok op middelhoog vuur. Bak de ui 5 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak ze 1-2 minuten mee. Druk intussen het vlees van de saucijzen uit het velletje en voeg het toe. Roerbak het al opbrekend met een pollepel in 6-7 minuten gaar en goudbruin. Voeg de bouillon toe en laat hem in 3-4 minuten inkoken tot de helft. Voeg de boerenkool toe en roerbak hem 5 minuten tot hij begint te slinken. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Giet de pasta af en schep losjes door de boerenkoolsaus. Bestrooi met geschaafde Parmezaan en serveer direct.

Ingrediënten

400 gram gedroogde pappardelle (brede lintpasta)
1 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1/2 tl chilivlokken
4 varkenssaucijzen
200 ml kippenbouillon
250 gram boerenkool, dikke nerven verwijderd, kleingesneden
geschaafde Parmezaanse kaas