Couscous met wortelpeterselie, pompoenpitten en citrusdressing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de wortelpeterselie in blokjes van 2 bij 2 cm. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Hussel de groente even goed door. Spreid de pompoenpitten uit op een tweede bakplaat. Schuif beide platen in de oven. Haal de pompoenpitten er na 10 minuten uit en laat de wortelpeterselie nog 10 minuten (in totaal 20 minuten) roosteren, tot ze beetgaar zijn. Doe de couscous, de boter, kaneel en korianderzaad in een schaal, giet er het hete water of bouillon op en dek de schaal af met een passend deksel of huishoudfolie. Laat de couscous 8 minuten wellen. Roer de couscous rul met een vork.
Rasp met een fijne rasp de schil van de citroen en de sinaasappel af, voeg die toe aan de couscous. Pers het sap uit beide halve vruchten en voeg er de olijfolie aan toe. Roer deze dressing luchtig door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Roer met een spatel de wortelpeterselie, pompoenpitten en bladpeterselie door de couscous. Schep de couscous op een mooie schaal en serveer.

Ingrediënten

200 gr couscous
4 dl liter kokend water/groentebouillon
25 gr boter, in blokjes
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemalen korianderzaad
150 gr pompoenpitten
700 gr wortelpeterselie
1 bos bladpeterselie, grof gehakt
1/2 sinaasappel
1/2 citroen
1/2 dl olijfolie