Veldsla met quinoa*

Bereidingswijze

Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven. Klop een dressing van mosterd, 3 el olie en 3 el azijn. Meng door de dressing ook de helft van de selderijblaadjes. Snijd de appels horizontaal in zo dun mogelijke plakken en giet de overige azijn over de plakken. Hak de amandelen grof en meng ze door de quinoa. Schenk de overige olie erover en schep voorzichtig de veldsla erdoor en bestrooi met de andere helft van de selderijblaadjes. Verdeel het quinoamengsel over 4 borden en leg er de appelplakken op. Verdeel de kaas erover en besprenkel met de dressing.

 

Ingrediënten

  • 200 gr quinoa
  • 2 tl dijonmosterd
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 5 el appelciderazijn
  • 2 frisse appels
  • 20 gr selderijblaadjes, grof gehakt
  • 100 gr gezouten amandelen
  • 100 gr veldsla
  • 150 gr oude (schapen)kaas, dun geschaafde plakjes
  • 200 gr quinoa 2 tl dijonmosterd 4 el extra vierge olijfolie 5 el appelciderazijn 2 frisse appels 20 gr selderijblaadjes, grof gehakt 100 gr gezouten amandelen 100 gr veldsla 150 gr oude (schapen)kaas, dun geschaafde plakjes