Salade van koolrabi, wortel en appel

Bereidingswijze

Frisse salade!

Schil de koolrabi en wortel. Snijd de koolrabi, appel en wortel in luciferdunne reepjes (julienne). Snijd hiervoor de koolrabi verticaal door, leg ze met de platte kant op een snijplank en snijd met een scherp mes beide helften in dunne plakjes van ongeveer 2 millimeter. Leg vervolgens deze plakjes op elkaar en snijd ze dan in reepjes. Snijd de appel langs het klokhuis in 2 delen. Snijd ook de andere zijkanten af. Behandel de twee helften vervolgens net zo als de koolrabi. Snijd de andere kleine zijkanten ook in dunne reepjes. Snijd de wortel in 4 stukken van ongeveer 4 centimeter lang. Snijd ieder stuk over de lengte in 2 millimeter dunne plakken. Leg ze op elkaar en snijd er reepjes van. Als het goed is heb je nu allemaal reepjes van 2 millimeter dik en ongeveer 4 centimeter lang (of iets langer). Wil je jezelf al deze moeite besparen, dan is raspen met een grove rasp ook een optie, maar verlies je wel wat van de knapperigheid. Hak de blaadjes van de peterselie of koriander fijn.

Klop een dressing van de olijfolie, limoensap, azijn, honing, zout en peper. Meng de koolrabi, appel, wortel, kruiden en dressing goed door elkaar. Je kunt de salade zo eten, of mengen door wat gemengde sla.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2-4 personen:

1 koolrabi
1 appel
1 wortel
½ bosje peterselie of koriander
4 eetlepels olijfolie
sap van ½ limoen
½ eetlepel witte wijnazijn, appelciderazijn of rijstazijn
2 theelepels honing
zout en peper