Gember-limoensaus/dressing

Bereidingswijze

Deze saus is heerlijk als koude dipsaus of dressing maar ook als warme saus of marinade in roerbakgerechten.

Schenk het kokendhete water op de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de andere ingrediënten toe en roer zorgvuldig door elkaar. Laat voor gebruik een paar minuten staan.

Deze saus of dressing is in de koelkast, mits goed afgesloten, zeker een maand houdbaar. Even schudden voor gebruik en klaar!

 

Ingrediënten

  • Deze saus is heerlijk als koude dipsaus of dressing maar ook als warme saus of marinade in roerbakgerechten. 0,6 dl kokendheet water
  • 1½ el fijne kristalsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • sap van ½ sappige limoen
  • 4 cm gember, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 0,6 dl kokendheet water 1½ el fijne kristalsuiker 2 el sojasaus 2 el rijstazijn sap van ½ sappige limoen 4 cm gember, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt