Aziatische zalm uit de oven met sesam en misome

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Rasp 3 centimeter van de gember en snijd de andere 3 centimeter in dunne plakjes. Meng in een kom de sojasaus, olie, sesamolie, limoensap en geraspte gember. Leg de zalm hierin, wentel ze even goed door de marinade en laat 10 minuten marineren.

Snijd het pepertje in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in stukken van 3 centimeter. Snijd de kont van de misome af en haal de stengels uit elkaar. Leg de misome losjes in een ovenschaal. Leg de lente-ui erop en bestrooi met de peper en plakjes gember. Leg de moten zalm op de misome en giet de rest van de marinade erover. Bestrooi iedere zalmmoot met een eetlepel sesamzaadjes. Rooster dit 10 minuten in de oven, tot de zalm gaar is. Serveer met rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

4 verse zalmmoten (elk ongeveer 170 gram)
1 misome
1 rode peper
een bosje lente-ui
3 el sojasaus
1,5 el olie
2 tl sesamolie
sap van 1 limoen
6 cm verse gember
4 el sesamzaad