Snijbiettaart met geitenkaas en noten

Bereidingswijze

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C. Was eventueel de snijbiet en laat uitlekken. Snijd de snijbiet in reepjes en roerbak ze in een eetlepel olie tot het iets geslonken is, niet te lang. Vet ondertussen een springvorm of ovenschaal in met een beetje boter. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap die groot genoeg is om de springvorm of ovenschaal te bedekken. Bekleed de springvorm of ovenschaal met het bladerdeeg. Roer de eieren los in een grote kom, voeg een snufje nootmuskaat, zout en peper toe. Voeg de slagroom toe en brokkel de geitenkaas erdoor. Voeg de snijbiet toe en meng alles heel goed door elkaar. Meng als laatste de noten door het mengsel en houd een beetje noten achter. Schenk het mengsel in de ovenschaal en bak de taart ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi na 20 minuten de overgebleven noten over de taart en bak het nog eens 10 tot 15 minuten, tot de taart gaar en goudbruin is.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

450 gr snijbiet
1 el olie
5 plakjes bladerdeeg
5 eieren
125 ml slagroom
200 gr verse geitenkaas
100 gr noten (zoals amandelen, hazelnoten of cashewnoten)
nootmuskaat
peper en zout
boter om in te vetten