Aubergine, tomaat, courgette tian

Bereidingswijze

Snijd de aubergine, tomaten en courgette in ronde plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en grill ze in een grillpan (5 minuten per kant) of in de oven op 200°C (ongeveer 15 minuten) tot de aubergine net gaar, zacht en goudbruin is. Wij doen de plakken tussen een wafel/tosti-ijzer, gaat supergoed! Doe hetzelfde met de plakken courgette. Deze zullen een iets kortere tijd nodig hebben om net gaar te worden. Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap met een doorsnede van 23 centimeter. Hak de knoflook en peterselie zeer fijn en meng met het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Leg de plakken courgette, tomaat en aubergine om en om, dakpansgewijs, in rondjes op het deeg. Houd 1 centimeter van de rand vrij zodat deze kan rijzen
in de oven. Je zult ongeveer 3 rondjes leggen, totdat het midden bereikt is. Bestrooi de ‘taart’ met het paneermeelmengsel. Besprenkel met nog wat extra olijfolie. Leg de tian op bakpapier op de bakplaat, bak hem ongeveer 35 minuten in een oven op 200°C, tot de deegrand gerezen en goudbruin is.

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4-6 personen:

300 gr bladerdeeg (tussen de 6 en 7 plakjes)
1 aubergine
1 courgette
ongeveer 4 tomaten
3 teentjes knoflook
1 bosje platte peterselie
3 el vers paneermeel (van oud brood)
zout en peper
olijfolie
bakpapier