Marokkaanse snijbiet met kikkererwten

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd fijn. Was de snijbiet en snijd in repen. Snijd de koriander of peterselie grof. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en peper ongeveer 5 minuten. Voeg het specerijenmengsel toe en bak 30 seconden mee tot het begint te geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak een klein minuutje mee. Voeg nu de snijbiet en koriander of peterselie toe. Bak al roerend, ongeveer 3 minuten tot de snijbiet begint te slinken. Giet de kikkererwten af, spoel ze goed om en voeg toe aan de snijbiet. Voeg ook het limoensap toe en eventueel enkele eetlepels water als het geheel te droog wordt. Verwarm alles nog eens 3 minuten goed door tot het een warm smeuïg geheel is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met dikke yoghurt en Turks brood. 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

400 gr snijbiet
400 gr kikkererwten (uit blik)
2 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 tl râs el hânout (Marokkaanse specerijenmix, of vervang door 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen korianderzaad en ½ tl gemalen kurkuma)
1 el tomatenpuree
¼ bosje koriander of peterselie
1 el limoensap
zout en peper