Speltpasta met champignons

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Veeg de champignons schoon snijd ze in vieren. Verhit de olijfolie en bak de sjalot op een matig vuur, voeg de knoflook toe en bak even mee. Bak de champignons ongeveer 5 minuten mee, totdat het vocht is verdampt en voeg slagroom, pijnboompitten en de peterselie toe. Warm het goed door en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en schep de saus door de pasta. Lekker met sla en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

30 gr pijnboompitten
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 gr champignons
125 ml slagroom
280 gr speltpasta
3 el olijfolie
bosje peterselie, fijngehakt
zout en peper