Speltpasta met aardpeersaus*

Bereidingswijze

Zet de aardperen onder water en breng het water aan de kook. Kook de aardperen ongeveer 15 minuten totdat ze zacht zijn. Haal de schil eraf, hij laat gemakkelijk los of soms even helpen met een schilmesje. Prak het vruchtvlees fijn. Kook onder het maken van de saus de pasta (beet)gaar. Roerbak in een beetje olie de spekreepjes of tofu met de uien en knoflook. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat het een beetje inkoken. Voeg dan de crème fraîche toe. Voeg tijm, zout en peper naar smaak toe en roer door. Voeg de geprakte aardperen toe en warm alles goed door. Verwijder de laurierblaadjes en meng de saus door de pasta. Bestrooi met geraspte kaas of verbrokkelde geitenkaas.

Ingrediënten

1 kg aardperen
2,5 dl groentebouillon
2,5 dl crème fraîche
1 teen knoflook, geperst
2 grote laurierblaadjes
400 gr spekreepjes of gerookte tofureepjes
tijm
2 kleine rode uien, gesnipperd
zonnebloemolie
350 gr speltpasta
geraspte kaas of verbrokkelde geitenkaas
zout en peper