Sanguino- of sperziebonen met citrusdressing

Bereidingswijze

Dit is een fris recept wat je zowel warm als koud kan serveren. Voeg eventueel wat blaadjes verse basilicum toe.

Verwijder de uiteinden van de bonen. Snijd de bonen in schuine stukken van 3 centimeter. Breng water in een pan aan de kook en kook hierin de bonen circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Snijd het teentje knoflook en het sjalotje zeer fijn. Pers de limoen en sinaasappel uit boven een mengkom. Voeg de knoflook, sjalot, gembersiroop of honing, olie, limoen- en sinaasappelrasp toe. Klop goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet de beetgare boontjes af en schep ze in de kom bij de dressing. Meng alles goed door elkaar. Serveer direct of zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken nog beter kunnen mengen.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr sanguinobonen
½ sinaasappel
½ limoen
1 tl limoenrasp
1 tl sinaasappelrasp
1 teentje knoflook
1 klein sjalotje
1 tl gembersiroop of honing
3 el zonnebloem- of olijfolie
zout en peper