Pasta met zoete bataat en salieboter

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en beginnen te geuren. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Leg ze op een bakplaat en meng met de olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Breng ruim water in een pan aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de salie toe. Laat de boter goudbruin worden en de salie knapperig. Voeg wat citroensap toe om te voorkomen dat de boter verbrandt. Neem de pan van het vuur. Giet de pasta af en voeg het toe aan de koekenpan met salieboter. Voeg ook de blokjes zoete aardappel toe. Schud de pan goed om zodat alles bedekt wordt met de boter. Verdeel de Rucola over de borden, schep hier de pasta op en bestrooi rijkelijk met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2 personen:
  • 300 gr zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr roomboter
  • 10 blaadjes salie
  • sap van ½ citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • een handje Rucola
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2 personen: 150 gr speltpasta 300 gr zoete aardappel 2 el olijfolie 100 gr roomboter 10 blaadjes salie sap van ½ citroen 2 el pijnboompitten een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas een handje Rucola zout en peper