Salade van palmkool met Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Bereidingswijze

Een supergezonde en makkelijke manier om palmkool te eten. Zeker eens proberen hoor!

Was de palmkoolbladeren. Verwijder de dikke delen van de nerven en snijd vervolgens de bladeren in zeer dunne reepjes. Doe ze in een kom en giet de olijfolie en het citroensap erbij. Breng op smaak met zout en peper en kneed het geheel een minuutje goed met je handen door elkaar, zodat de kool iets zachter wordt. Zet het vervolgens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze beginnen te geuren en verkleuren. Meng vlak voor het serveren de pijnboompitten door de palmkool. Schaaf met een kaasschaaf ‘krullen’ van de Parmezaanse kaas, meng deze losjes door de salade en dien op.

Ingrediënten

  • Een supergezonde en makkelijke manier om palmkool te eten. Zeker eens proberen hoor! Bijgerecht 4 personen: 200 gr palmkool
  • 3 el pijnboompitten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1,5 el sap van een citroen
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • Bijgerecht 4 personen: 200 gr palmkool 3 el pijnboompitten 2 el extra vergine olijfolie 1,5 el sap van een citroen 50 gr Parmezaanse kaas zout en peper