Pasta met palmkool

Bereidingswijze

Spoel de palmkool goed schoon en blancheer het vervolgens 1 minuut in kokend water. Laat het uitlekken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de zaadjes van de pepertjes en snijd de pepertjes fijn. Snijd ook de tenen knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan. Fruit hierin op middelhoog vuur de ansjovisfiletjes, peper en knoflook, ongeveer 5 minuten tot de ansjovis is opgelost. Snijd ondertussen de geblancheerde palmkool in dunne repen. Voeg ze na 5 minuten toe aan de pan, samen met het citroensap en de overige olijfolie. Meng alles goed met elkaar en bak het geheel nog eens 5 minuten. Schep 4 eetlepels van het pastakookvocht over in de koekenpan. Giet de pasta af als het beetgaar is en voeg dan ook toe aan de pan met palmkool. Schud de pan een paar keer om zodat de pasta goed gemengd is met de palmkool. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas. 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr palmkool
300-400 gr (spelt)pasta, bij voorkeur schelpjes of orecchiette
4 el olijfolie
2 el citroensap
4 ansjovisfiletjes
1,5 rode peper
3 tenen knoflook
versgemalen zwarte peper
Parmezaanse kaas