Pastinaakstamppot*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Selma. Kook de aardappelen en bataten in 15 minuten gaar en verwerk deze tot een puree samen met de roomboter, melk, het komijnzaadpoeder en de groentebouillontabletten. Voeg de eieren toe als de puree mooi glad is, zodat het geheel luchtig wordt. Gebruik hiervoor een mixer. Breng ondertussen water aan de kook en voeg de pastinaakblokjes en de wortelblokjes toe. Blancheer de blokjes net gaar. Verhit de olijfolie en bak de gesnipperde ui glazig. Meng vervolgens de pastinaakblokjes, wortelblokjes en de ui door de puree en maak op smaak met peper en zout (indien nodig).

Ingrediënten

Recept voor 3-4 personen:

1 kg aardappelen, geschild
½ kg bataten, geschild
300 gr pastinaak, brunoise
300 gr wortelen, brunoise
300 gr uien, gesnipperd
olijfolie
½ tl komijnzaadpoeder
1,5 groentebouillontablet
klont roomboter
flinke scheut melk
1 groot ei of 2 kleine eieren
peper en zout