Aardperen- linzensoep*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Margreet. Snijd de uien klein (hoeft niet gesnipperd want de staafmixer moet er toch nog door heen). Fruit de ui in de olijfolie, voeg de fijngesneden knoflook en gember toe, fruit mee. Voeg de kurkuma en de paprikapoeder toe en bak even mee. Spoel de linzen en bak ze even mee als de ui glazig is. Schil de aardperen en snijd ze in blokjes en voeg toe. Voeg water toe (zodat alles onder staat) en voeg het bouillonblokje toe. Laat zachtjes koken, af en toe roeren tegen het aanbranden en voeg eventueel een beter water toe. Laat koken totdat de aardperen en de linzen gaar zijn. LET OP AANBRANDEN! Bak de ras el hanout kruiden in een droog pannetje. Voeg de klont boter toe zodra de kruiden gaan ruiken. Als de boter gesmolten is, voeg je de tomatenpuree toe en bak je die een paar minuten mee. Voeg het mengsel bij de soep. Staafmixer erdoor en klaar! Hou je van dikke soep, lekker laten zo, wil je liever wat dunner, doe er dan een beetje water bij tot de gewenste dikte. Eet smakelijk!  

Ingrediënten

2 kopjes rode linzen
3 aardperen (ongeveer 250 gram)
2 uien (middel groot)
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 cm gember, geschild en fijngesneden
1/2 el kurkuma
1/2 el paprikapoeder
1 groente bouillonblokje
scheut olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel ras el hanout kruiden
klont boter