Wortelpeterseliedumplings

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Selma.

Blancheer de wortelpeterselie en laat even uitdampen. Zet de melk (of de room) op met de knoflook, het tuinkruidenbouillonblokje en de tijm. Stamp de wortelpeterselie erdoor als de melk heet is en voeg een klont boter toe. Wanneer je een gladde puree wilt, dan kun je het geheel pureren met de staafmixer. Voeg het ei toe (van het vuur) en meng het geheel goed door.
Vervolgens laat je de wortelpeterseliepuree iets afkoelen. Meng er nogmaals een ei doorheen en voeg vervolgens de fijngehakte noten toe. Als laatste voeg je de gezeefde bloem door het geheel. Hierdoor zal het mengsel steviger worden.
Maak er met twee eetlepels quenelles of bolletjes van en laat ze in heet frituurvet glijden. Zodra ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Leg ze nog even op keukenpapier, zodat het vet wordt geabsorbeerd.

Variatie:

Kook ze in groentebouillon; zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Ook heerlijk te maken met pastinaak, als vervanging van wortelpeterselie.

Ingrediënten

Voor de puree:

700 gr wortelpeterselie (schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm)
100 ml melk of room
1 à 2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tuinkruidenbouillonblokje
3 takjes tijm, gerist en gehakt
(room)boter
1 ei

Voor de dumplings:

wortelpeterseliepuree (zie boven)
1 ei
1 flinke hand walnoten of amandelen, fijngehakt
5 à 6 eetlepels bloem