Pompoencake*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Emmely.

Verwarm de heteluchtoven op 180°C.

Schil en rasp de pompoen. Smelt de boter in een pannetje en laat deze afkoelen. Verwarm de oven voor. Meng alle droge ingrediënten in een kom en roer ze goed door elkaar. Meng alle natte ingrediënten in een andere grotere kom en roer deze ook goed door elkaar. Roer vervolgens het droge mengsel door het natte mengsel tot een homogeen geheel. Giet het beslag in een ingevette bakvorm/cakeblik. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar en laat na de baktijd nog 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.

Tip: je kan i.p.v. pompoen natuurlijk ook pastinaak of wortels gebruiken. Je kunt ook gehakte noten toevoegen.

Ingrediënten

  • Voor het droge mengsel: 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr rietsuiker
  • 150 gr (licht)bruine basterdsuiker
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 tl zuiveringszout/baking soda/wijnsteen bakpoeder
  • snufje zout Voor het natte mengsel: ongeveer 500 gr vruchtvlees van pompoen, geraspt en geschild
  • 200 gr gesmolten (room)boter
  • 4 eieren
  • 150 gr rozijnen
  • sap van 1 mandarijn of een scheut sinaasappelsap
  • Voor het droge mengsel: 300 gr zelfrijzend bakmeel 150 gr rietsuiker 150 gr (licht)bruine basterdsuiker 2 tl koekkruiden 2 tl zuiveringszout/baking soda/wijnsteen bakpoeder snufje zout Voor het natte mengsel: ongeveer 500 gr vruchtvlees van pompoen, geraspt en geschild 200 gr gesmolten (room)boter 4 eieren 150 gr rozijnen sap van 1 mandarijn of een scheut sinaasappelsap