Geroosterde koolraap met honing, chili en komijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de koolraap en snijd hem in stukken van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter. Plaats de stukken in een ovenschaal en giet de olijfolie erover. Breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar. Zet de koolraap in de oven. Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van de spruitjes, als je die gebruikt. Halveer daarna de spruiten. Haal na 10 minuten de koolraap uit de oven en voeg de spruitjes toe aan de ovenschaal. Roer het geheel even goed om. Plaats het terug in de oven, tot de koolraap en spruitjes bijna gaar zijn, nog zo’n 30 minuten. Verwijder ondertussen de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in dunne reepjes. Haal de ovenschaal weer uit de oven en meng de honing, komijnzaadjes en rode peper met de koolraap en spruitjes. Plaats de koolraap nog 10 minuten in de oven, tot het geheel begint te karamelliseren. Serveer naar smaak met wat gehakte peterselie of koriander. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 koolraap
3 el olijfolie
1,5 el heldere honing
1 el komijnzaadjes
1 grote rode chilipeper
eventueel 150 gr spruitjes
eventueel peterselie of koriander
zout en peper