Zuurkooltosti

Bereidingswijze

Dit is een van onze lievelingslunchgerechten en stiekem ook onze favoriete avondsnack. Als je twee tosti's per persoon bereidt met daarbij een salade en/of aardappels, kun je het prima als avondeten serveren. Soms voegen we er stukjes ananas aan toe of vervangen we de Frankfurters door plakjes rookworst.

Laat de zuurkool uitlekken. Bak de spek in een koekenpan zonder olie of boter in ongeveer 5 minuten knapperig. Besmeer één zijde van de boterhammen met mosterd. Leg vier boterhammen met de mosterdkant naar boven, voor je op het werkvlak. Schaaf de kaas en verdeel de plakken over de 4 boterhammen. Leg hierop de knapperige plakjes spek. Verdeel de helft van de zuurkool erover. Snijd de Frankfurters in de lengte doormidden en leg op elke boterham 4 helften naast elkaar. Verdeel de rest van de zuurkool over de worstjes. Plaats de andere 4 boterhammen met de mosterdkant naar beneden, op de 4 belegde boterhammen. Druk ze goed aan. Bak de tosti’s in een tosti-ijzer ongeveer 7 minuten, tot de kaas gesmolten is en de tosti’s warm en goudbruin zijn.

Ingrediënten

Lunch 4 personen:

8 boterhammen
250 gr zuurkool
8 Frankfurters (worstjes)
8 plakjes katenspek
120 gr belegen kaas
4 el grove mosterd