Carrotcakepap*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Jannita.

Een pap die smaakt naar worteltjestaart? Wat een feest! Zonder toegevoegde suiker of andere fratsen.

Doe de amandelmelk en de sinaasappelsap samen met de havervlokken in een pannetje en breng dit aan de kook. Als de pap bijna begint te koken voeg je de speculaaskruiden, kaneel en geraspte wortel toe. Na een tijdje pruttelen, voeg je de overige ingrediënten toe en laat je het nog 2 minuutjes doorkoken. Giet de havermoutpap in een schaaltje en garneer het met wat rozijnen, wortelrasp en walnoten.

Tip! Ben je een echte zoetekauw? Dan kun je nog een eetlepel honing aan de pap toevoegen.

 

Ingrediënten

  • Een pap die smaakt naar worteltjestaart? Wat een feest! Zonder toegevoegd suiker of andere fratsen. Recept voor 1 persoon 200 mililiter amandelmelk
  • sap van 1 sinasappel
  • 6/7 eetlepels havermout
  • 1 geraspte wortel
  • handje rozijnen
  • handje walnoten in stukjes
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel speculaaskruiden
  • Recept voor 1 persoon: 200 ml amandelmelk sap van 1 sinaasappel 6-7 eetlepels havermout 1 geraspte wortel handje rozijnen handje walnoten in stukjes halve tl kaneel halve tl speculaaskruiden