Knoflook (aillet)-chilibrood

Bereidingswijze

Een van onze zondige eetgewoontes zijn kant-en-klare af te bakken knoflook-kruidenboterbroodjes. Lange tijd dachten we dat niets zelfgemaakts daar aan kon tippen. Totdat we dit knoflook-chilibrood maakten.

Begin met het maken van een pesto. Verwijder hiervoor de zaadjes uit de peper en snijd in stukken. Snijd de jonge knoflook ook in stukken. Rasp de Parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe dit alles, samen met de basilicum in een keukenmachine en draai tot een grove pesto. Meng dan de olijfolie erdoor tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis het brood diagonaal en kruislings in, tot ongeveer twee derde van de dikte van het brood. Smeer met een mes rijkelijk de pesto zo goed als je kunt tussen alle inkervingen. Pak het brood in met aluminiumfolie en bak het 35-45 minuten in de oven. Daarna kun je heerlijk geurende stukken pittig knoflookbrood afscheuren.

Ingrediënten

Voorgerecht, bijgerecht voor 4 personen:

1 middelgroot zuurdesembrood of stokbrood
1 rode peper
8 cm jonge knoflook
200 gr Parmezaanse kaas
25 gr basilicum
8 el olijfolie
50 gr pijnboompitten